de Telemark.. vergane glorie???

Door de huidige ontwikkelingen van nieuwe materialen en technieken, en de behoefte aan een nieuwe uitdaging in de skisport, is de Telemark weer helemaal terug. De Telemark is uitgegroeid tot een volwassen en superieure afdalingstechniek, gracieus en elegant, maar  ook snel en spectaculair. De techniek vraagt meer van de skiër, een “touche de neige”, en de ski wordt meer een medium tussen skiër en sneeuw,  is minder een middel om af te dalen.

De didactische modellen die toegepast worden bij de cursussen zijn een combinatie van de moderne skischool en de klassieke methodes waarin de lichaamsrotatie een belangrijke rol speelt. Telemark is een beweging, en geen houding. Die dynamische beweging bepaalt het gedrag van de ski in de sneeuw, en maakt het skiën een spel van beweging en balans.

Tijdens de cursussen wordt uitgebreid stilgestaan bij de verschillende rotatietechnieken die door de jaren heen door de verschillende skischolen zijn onderwezen, ieder met zijn eigen voordelen en nadelen, maar samen een geweldige trukendoos waaruit geput kan worden om alle terreinen in alle steilheden en sneeuwsoorten te kunnen beheersen.

klik hier voor uitgebreide informatie.

De opzet van de cursussen is flexibel en wordt volledig aangepast aan het skiniveau van de deelnemer, waardoor iedereen het maximale uit de lessen kan halen. Kleine groepen en een persoonlijke begeleiding staan garant voor een steile leercurve.
De cursus die dit jaar georganiseerd wordt in samenwerking met www.telemarkshop.nl is een cursus voor de gevorderde telemarker, en wordt gehouden in een sneeuwzeker gebied in oostenrijk of Zwitserland, en het is de bedoeling dat we onze grenzen verleggen in de beste poedersneeuw die daar te vinden is.
Iedere dag op zoek naar goede sneeuw en de beste afdalingen, soms met vellen de bergen in, soms met de lift om zo veel mogelijk hoogtemeters te maken. Steile couloirs, lange runs, hoge toppen, en mooie panorama’s, alles wat maar binnen handbereik komt.
Videoapparatuur ondersteunt de lessen, en levert wellicht een strakke skifilm op aan het eind van de cursus…
.