Beginnerscursus Telemarken

Tijdens deze cursus wordt uitgebreid stilgestaan bij de basis van de telemarktechniek, en leer je op een speelse en educatieve manier het verschil te voelen tussen alpien skiën, en het sierlijke telemarken. Deze cursus is bedoeld voor alpienskiërs die het telemarken willen leren, of ervaren (tour)langlaufers die hun afdaaltechniek willen verbeteren. We oefenen vooral op, en soms wat naast de piste, maar nooit te steil, en nooit te moeilijk. Leren grenzen verleggen, leren ervaren, en leren beleven.
We behandelen de basishouding, de druk op de voeten en de ski’s, en de houding van benen, knieën en heupen. Verder spelen we met verschillende rotatietechnieken die het maken van bochten in zware sneeuw vergemakkelijkt.
De cursus wordt ondersteund met video-apparatuur, zodat je ’s avonds alle vorderingen nog eens kunt bekijken en bestuderen.
Tijdens de standaard cursus worden de lessen gegeven in skigebieden, en tijdens de combiweken maken we ook nog een paar kleine eenvoudige expedities in de omgeving, om de geleerde technieken uit te proberen. Tijdens die dagen wordt ook aandacht besteed aan sneeuw en lawinekunde.
Een supergezellige week, in een oergezellige biologische gasthof, waar we op comfortabele 2 persoonskamers met eigen douche en toilet verblijven.

Neem contact op voor meer informatie en groepssamenstelling