Rocker en reversed camber

Een aantal jaren geleden veranderde het poeder-skiën of diepesneeuw-skiën of hoe je het ook maar noemen wilt, drastisch door de geboorte van de reversed camber.Dat zijn ski’s die in het midden breder zijn dan aan de tip of de staart, en krijgen daardoor een uitermate bijzonder skigedrag. Een beetje afgekeken van de waterski, en uitgewerkt voor het gebruik in de sneeuw is een hele nieuwe ski ontstaan die meteen ook een andere aansturing verwacht.

Ik heb de afgelopen seizoenen twee modellen van K2 getest:.

De Pontoon ski heeft niet alleen een 'reversed camber' of 'negatieve taillering', maar ook nog een negatieve voorspanning  of 'rocker'. De ski is dus niet hol maar staat bol.

De filosofie is duidelijk. Waarom doen we steeds zo ons best om met dynamisch skiën de traditionele ski’s door de voorspanning heen te drukken in een poging ze rond te maken en de ski's zodoende te kunnen laten draaien? De tegenwoordige ski’s zijn van dusdanige kwaliteit dat dit helemaal niet meer nodig is, en de stijfheid van een passieve ski is voldoende om goed stuurgedrag te garanderen. Het gevolg is geweldig, maar is ook flink wennen. Zoals je ziet is het midden van de ski, wat op harde sneeuw ook als enige raakvlak met de sneeuw heeft, wel normaal getailleerd en is vlak. Taillering 160-130-120

De HellBent is een iets stijvere brede rocker, die met een taillering van 150-122-141 nog opvallend veel kantergrip biedt, en door de klassieke taillering ook op hardere sneeuw nog te besturen blijft.  Interessant om te ontedekken wat de werkelijke lengte van deze ski's is. Gemeten is de fysieke lengte van tip tot tail.

Pontoon
K2 179 is  gemeten 178,5         =-0,5 raakvlak 77cm
K2 189 is  gemeten 195             =+6  raakvlak 100cm

HellBent
K2 179 is gemeten 184cm        =+5
k2 189 is gemeten 195,5 cm.    =+6,5

.................dank je wel Milo..................

Conclusie: De Pontoon is een briljante poederblaffer, freerider en geniaal cruzer zolang de sneeuw mooi is en niet te hard. Door de reverse camber laat de kantengrip op firn behoorlijk te wensen over en worden de eerste 15 meter van dat mooie steile couloir best even spannend.

De HellBent krijgt van mij een volle 10. Het is de aanschaf van de eeuw, geniaal in veel sneeuwsoorten en zelfs op harde firn nog redelijke kantengrip. In de poeder een held, met een geweldig rijgedrag, zowel op hoge als op lage snelheden. Een strakke carv op de piste behoort zelfs tot de mogelijkheden en het enige nadeel is dat de stijgvellen lomp groot zijn in de rugzak....

Op de site van K2 zijn een paar interessante tests terug te vinden.